top of page
Image by Conor Sexton
SchrijfSpa scriptiebegeleiding tekstschrijver copywriter_edited_edited.png

Over mij

Ik ben Tina Kooij, een gedreven schrijfcoach, tekstschrijver en docent met een passie voor de Nederlandse taal. Mijn reis in de wereld van communicatie begon op mijn 16e, toen ik besloot de opleiding Marketing en Communicatie te volgen. Deze ervaring opende mijn ogen voor de kracht van taal en communicatie. Na een kleine omweg richting Social Work op het hbo, koos ik in 2018 voor een studie Neerlandistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Daar besefte ik dat mijn hart ligt bij het delen van mijn liefde voor de Nederlandse taal.

 

In 2020 heb ik SchrijfSpa opgericht om anderen te helpen hun schrijf- en taalvaardigheden te ontwikkelen. Naast mijn werk als schrijfcoach en tekstschrijver, ben ik docent en mentor op MBO Amersfoort. Mijn betrokkenheid bij de verbetering van taalvaardigheid gaat verder dan mijn werk. Geconfronteerd met de alarmerende cijfers van PISA 2018 en 2022, heb ik besloten om in 2024 een zaterdagschool in Amersfoort op te zetten om kinderen en jongeren extra ondersteuning te bieden in het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheid door middel van bijles en cursussen. Dit initiatief is mijn manier om actief bij te dragen aan de gemeenschap.

Wanneer ik niet met de Nederlandse taal bezig ben, dan geniet ik van het leven met mijn vrienden en familie. Zo ben ik altijd te porren voor een etentje of een avondje psychologische thrillers onder een elektrisch dekentje op de bank.

bottom of page