top of page

Zaterdagschool

Locatie: Amersfoort

Voor leerlingen in groep 5 t/m 8 en het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo). 

Sterk in Nederlands begint op zaterdag - simpel, leuk en effectief bij SchrijfSpa!

Waarom zaterdagschool bij SchrijfSpa?

De afgelopen 3-4 jaar zijn de leesvaardigheidscores opnieuw drastisch gedaald: bijna alle EU-landen scoren hoger dan Nederland. PISA kent zes niveaus voor leesvaardigheid, waarbij niveau 1 het laagste niveau is. Om goed te kunnen functioneren op school en in de maatschappij moeten leerlingen volgens PISA niveau 2 hebben. Een derde van de Nederlandse 15-jarigen haalt dat niet en loopt volgens PISA zelfs het risico laaggeletterd het onderwijs te verlaten. (Lees het complete PISA-rapport hier.)

“Leesvaardigheid is het begrijpen van, gebruiken van, evalueren van, reflecteren op en omgaan met teksten om je doelen te bereiken, je kennis en potentieel te verruimen en deel te nemen aan de maatschappij.”

De groepen

Elk leerjaar heeft zijn eigen specifieke uitdagingen op het gebied van taal. Door de zaterdagschool op te delen in drie groepen, is het lesprogramma aangepast op het niveau en de behoeften van elke groep. De kleinere groepsgrootte (minimaal 5 en maximaal 10 leerlingen per groep) maakt het mogelijk om meer persoonlijke aandacht te bieden aan elke leerling. Hierdoor kan de instructie beter worden afgestemd op individuele leerbehoeften. Tot slot kunnen de leerlingen binnen elke groep op een vergelijkbaar taalniveau met elkaar interacteren en samenwerken. Dit bevordert een positieve en ondersteunende leeromgeving, waarin leerlingen elkaar stimuleren en inspireren.

SchrijfSpa-Zaterdagschool-2

Leerlingen groep 5-6

Elke zaterdag 09:00 - 11:00

Kinderen in groep 5-6 bevinden zich in een cruciale ontwikkelingsfase, waarbij ze hun taalvaardigheid aanscherpen. Het is daarom het ideale moment om hen te laten zien dat Nederlands niet alleen belangrijk, maar ook ontzettend leuk is!

SchrijfSpa-zaterdagschool-1

Leerlingen groep 7-8

Elke zaterdag 12:00 - 14:00

In groep 7-8 hebben leerlingen al een basis gelegd in taalvaardigheid. Het is belangrijk om voort te bouwen op dit fundament en hen uit te dagen met complexere teksten. Door specifieke aandacht te besteden aan vaardigheden zoals begrijpend lezen en taalbegrip, worden ze goed voorbereid op het voortgezet onderwijs.

pexels-julia-m-cameron-4144036.jpg

VMBO

Elke zaterdag 15:00 - 17:00

Vanaf het VMBO moeten jongeren naast de examens, ook steeds vaker opdrachten maken waarbij taalvaardigheid een belangrijke rol speelt. Op de zaterdagschool van SchrijfSpa krijgen zij de kans om hun taalvaardigheid te versterken en met zelfvertrouwen hun opdrachten en uiteindelijk hun examen aan te gaan.

De kosten

Meld uw kind(eren) aan voor de gratis en vrijblijvende intake

Voor de intake neem ik telefonisch contact met u op.

Hoeveel kinderen wilt u inschrijven?
Voor welke groep(en) meldt u uw kind(eren) aan?
Voor welke periode meldt u uw kind(eren) aan?

Ik neem z.s.m. contact met u op!

Veelgestelde vragen

Wat is de Zaterdagschool bij SchrijfSpa?

De zaterdagschool bij SchrijfSpa is een boeiend leerprogramma voor kinderen vanaf groep 5 t/m 8 en het vmbo. Het is ontworpen om lees- en taalvaardigheden te verbeteren door middel van interactieve en boeiende lessen.

Waarom is de Zaterdagschool belangrijk voor mijn kind?

Het PISA-onderzoek toont aan dat een derde van de Nederlandse leerlingen niet het vereiste leesniveau bereikt om succesvol deel te nemen aan school en de maatschappij. De zaterdagschool biedt een stimulerende omgeving om de lees- en taalvaardigheden van uw kind te versterken. Door uw kind deel te laten nemen aan de zaterdagschool draagt u bij aan het vergroten van zijn of haar studiesucces en het versterken van het fundament voor succesvolle, zelfstandige participatie in onze maatschappij.

Wie is de docent?

Nederlands is mijn grote liefde, en ik, Tina Kooij, sta klaar om de lees- en taalvaardigheden van uw kind te versterken. Ouders kunnen met vertrouwen hun kind aan mijn zorg toevertrouwen, wetende dat ze niet alleen een docent vinden, maar ook een mentor die actief en met liefde bijdraagt aan de groei van elke leerling. Lees hier meer over mij!

Hoe groot zijn de lesgroepen en waarom is voor deze grootte gekozen?

De groepsgrootte varieert van minimaal 5 tot maximaal 10 leerlingen per groep. Dit bevordert persoonlijke aandacht en interactie. Bij minder dan 5 aanmeldingen voor een groep kan in overleg met ouders de mogelijkheid worden besproken om kinderen in een andere groep te plaatsen, rekening houdend met niveaus en leerbehoeften. Individuele begeleiding is in dat geval ook een optie tegen een gereduceerd tarief.

 

Wat zijn de lestijden en duur van de Zaterdagschool?

De reguliere zaterdagschool werkt in periodes van 12 weken en de zomerschool is een versneld traject van 4 weken. De exacte tijden en dagen zijn afhankelijk van de periode en de groep waarin uw kind is ingedeeld.
 

Periode 1: 27 januari t/m 20 april 2024
Periode 2: 4 mei t/m 20 juli 2024

Periode 3 (zomerschool): 22 juli t/m 25 augustus 2024

Periode 4: 31 augustus t/m 9 november 2024
 

Groep 5-6: 09:00 - 11:00
Groep 7-8: 12:00 - 14:00
VMBO: 15:00 - 17:00

Waar vinden de lessen plaats?

Momenteel ben ik intensief op zoek naar een geschikte locatie. Bij voorkeur zullen de lessen worden gehouden op een vaste externe locatie, in de directe omgeving van Amersfoort Vathorst. Als het echter niet mogelijk is om vóór de start van de periode een passende locatie te vinden, dan worden de lessen in mijn ruime woning gegeven. 

Wat is het lesmateriaal en hoe is het toegankelijk?

Het lesmateriaal bestaat uit digitale bestanden en oefenopdrachten. Ouders en hun kinderen krijgen na inschrijving toegang tot de gedeelde drive met daarin de bestanden. Daarnaast ontvangen de kinderen een schrift, pen en potlood. Het enige wat uw kind zelf mee moet nemen is een goed humeur en een leesboek naar keuze die wij gedurende de cursus zullen lezen.

Hoe kan ik mijn kind(eren) inschrijven voor de Zaterdagschool?

U kunt uw kind(eren) aanmelden door contact met mij op te nemen voor een gratis en vrijblijvende intake. Dit biedt de gelegenheid om meer te weten te komen over de behoeften van uw kind.

Wat is de uiterste inschrijfdatum voor de Zaterdagschool?

U kunt uw kind(eren) uiterlijk een week voor aanvang van de eerste lesdag van de periode inschrijven.

Wat als de groepen vol zijn?

Als de groep voor de periode waarvoor u uw kind(eren) wilt inschrijven vol is, dan kunt u uw kind direct inschrijven voor de daaropvolgende periode.

Zijn er kortingen beschikbaar voor gezinnen met meerdere kinderen?

Ja, voor het tweede kind krijgt u 10% korting op het totaalbedrag. Voor het derde en volgende kind krijgt u 15% korting op het totaalbedrag. Gezinnen met meerdere kinderen hebben indien nodig de mogelijkheid tot betaling in termijnen.


Hoe kan ik betalen voor de zaterdagschool?

De betaling voor de zaterdagschool gaat via bankoverschrijving. Bij inschrijving gaat u een betalingsverplichting aan, bevestigd door een aanbetaling van 50% van het totaalbedrag. Het resterende bedrag dient minstens een week voor aanvang van de eerste les te zijn voldaan.
 

Wat als mijn kind een specifieke behoefte heeft of speciale ondersteuning nodig heeft?

Neem contact met mij op om eventuele specifieke behoeften te bespreken, zodat we kunnen bekijken hoe ik de best mogelijke ondersteuning kan bieden.

Wat gebeurt er als mijn kind een les mist?

Als uw kind een les mist, zal ik mijn best doen om de gemiste inhoud op een andere manier beschikbaar te stellen, bijvoorbeeld via huiswerk of online bronnen.

Waar vind ik de algemene voorwaarden?

De algemene voorwaarden vindt u in de voettekst van elke pagina van deze website en via deze link.

bottom of page